Massa sovint s’associa l’agricultura amb envelliment i manca de relleu generacional. Aquest és un tòpic que sovint les estadístiques desmenteixen, però el fet es que al mon agrari dels territoris de parla catalana hi ha gent jove amb iniciatives innovadores en productes de qualitat, circuits curts, la producció ecològica, entre d’altres. Per altre banda, la crisi actual ha revaloritzat per alguns joves la permanència en el sector. També cal recordar que el rejoveniment de la població agrària es una prioritat de les polítiques agràries.

La 27ena edició de la Jornada d’Agricultura celebrada a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent va abordar l’aportació dels joves a la dinamització del mon agrari des de varies perspectives. Al matí en varem ocupar de la problemàtica dels joves agricultors i de les polítiques d’incorporació des de l’Administració, les organitzacions agràries, els experts i la Universitat. A la tarda varem assistir a la presentació de les experiències d’uns quants joves agricultors de diferents indrets i sectors per a tenir una visió pràctica de la problemàtica.

L’edició d’engany coincideix amb la finalització de la tasca de coordinació de la jornada par part d’en Josep Maria Puiggròs i la seva substitució per Jordi Rosell i Lourdes Viladomiu.