Butlletins
- +NOTICEA nº 09
- +NOTICEA nº 10
- +NOTICEA nº 11
- +NOTICEA nº 12
- +NOTICEA nº 13
- +0 – PORTADA I INDEX
- +1 – QUE HEM FET I QUE VOLEM FER
- +1.01 – AGROFORUM
- +1.02 – COMITÉ DE PUBLICACIONS
- +1.03 – JORNADA A PRADA
- +1.04 – NOTICEA
- +1.05 – SECCIÓ D’AGRICULTURA
- +1.06 – SECCIÓ D’ESTUDIS RURALS
- +1.07 – SECCIÓ D’HISTORIA RURAL
- +1.08 – SECCIÓ DE PAISATGISME I JARDINERIA
- +1.09 – SECCIÓ DE PROTECCIÓ VEGETAL
- +1.10 – SECCIÓ DE RAMADERIA
- +1.11 – SECCIÓ DE SÒLS
- +1.12 – SECCIÓ DE VITICULTURA I ENOLOGIA
- +1.01 – AGROFORUM
- +2 – FLASHOS DE LA PAC
- +3 – PUBLICACIONS ICEA
- +4 – COL.LABORACIONS
- +5 – LA OPINIÓ DELS SOCIS
- +6 – LA GENT DE LA ICEA
- +7 – L’ESTADÍSTICA DEL MES
- +8 – LA WEB DEL MES
- +0 – PORTADA I INDEX
- +NOTICEA Nº 14
- +NOTICEA Nº 15
- +0 – INDEX NOTICEA Nº 15
- +1 – EN RECORD D’EN JORDI PEIX
- +2 – QUÈ HEM FET?
- +2.1 – JORNADA AGROFORUM: EL PAPER DE L’AGRICULTURA AL SEGLE XXI
- +2.2 – CONFERÈNCIA PLA HIDROLÒGIC DE L’EBRE
- +2.3 – SEGUINT LES PETJADES DELS VINS D’ALÇADA
- +2.4 – ALIMENTÀRIA, UN REFERENT PER A L’AGROINDUSTRIA
- +2.5 – II TARDA DE JARDINS I JARDINERS
- +2.6 – 2on FORUM FORESTAL DE BARCELONA 2014
- +2.7 – CURS D’ASSESSORAMENT EN GESTIÓ INTEGRADA DE PLAGUES
- +2.1 – JORNADA AGROFORUM: EL PAPER DE L’AGRICULTURA AL SEGLE XXI
- +3 – QUÈ VOLEM FER?
- +4 – AGROFORUM
- +5 – PUBLICACIONS
- +6 – ARTICLES DELS SOCIS
- +7 – L’ESTADÍSTICA DEL MES: ELS MERCATS DELS CEREALS SEGONS LA FAO
- +8 – LES WEBS DEL MES: FAO I TRIPTOLEMOS
- +0 – INDEX NOTICEA Nº 15
- +NOTICEA Nº 16
- +0 – INDEX NOTICEA 16
- +1 – EN HOMENATGE A LA DONA PAGESA
- +2 – QUÈ HEM FET?
- +3 – QUÈ VOLEM FER?
- +3.1 – PROGRAMA DE DESENVOLUPAMENT RURAL
- +3.2 – LA PRODUCCIÓ D’AIGUARDENT I LA GUERRA DE SUCCESSIÓ
- +3.3 – LA LLEI D’ESPAIS AGRARIS
- +3.4 – EINES 2.0 PER COMUNICAR RECERCA
- +3.5 – JORNADA GARNATXA NEGRA
- +3.6 – 1er CONGRÉS DEL MÓN DE LA MASÍA
- +3.7 – PREMI PER A ESTUDIANTS 2015
- +3.8 – HOMENATGE A JORDI PEIX
- +3.1 – PROGRAMA DE DESENVOLUPAMENT RURAL
- +4 – AGROFÒRUM
- +5 – PUBLICACIONS
- +6 – ARTICLES DELS SOCIS
- +7 – L’ESTADÍSTICA DEL MES
- +8 – LES WEBS DEL MES
- +0 – INDEX NOTICEA 16
- —NOTICEA Nº 17
- +0 – INDEX
- +1 – BALANÇ DE LES SECCIONS. 2014 VERS 2015
- +1.01 – SECCIÓ D’AGRICULTURA
- +1.02 – SECCIÓ DE RAMADERIA
- +1.03 – SECCIÓ D’ESTUDIS RURALS
- +1.04 – SECCIÓ D’HISTORIA RURAL
- +1.05 – SECCIÓ DE PAISATGISME I JARDINERIA
- +1.06 – SECCIÓ DE PROTECCIÓ VEGETAL
- +1.07 – SECCIÓ DE SÒLS
- +1.08 – SECCIÓ DE VITICULTURA I ENOLOGIA
- +1.09 – JORNADA A PRADA
- +1.10 – AGROFORUM
- +1.11 – NOTICEA
- +1.01 – SECCIÓ D’AGRICULTURA
- +2 – ACTIVITATS A REMARCAR
- +3 – PUBLICACIONS
- —4 – ARTICLES DELS SOCIS
- +5 – L’ESTADÍSTICA DEL MES: CONSUM D’AIGUA PER EURO PRODUÏT
- +6 – LES WEBS DEL MES: AGRICULTURA DE CATALUNYA I FUTURIBLES
- +0 – INDEX
- +NOTICEA Nº 18
- +0 – ÍNDEX
- +1 – LA ICEA OPINA
- +2 – QUÈ HEM FET?
- +2.1 – INAUGURACIÓ ANY INTERNACIONAL DELS SÒLS
- +2.2 – CONFERÈNCIA MARTÍ BOADA: AGRICULTURA I BOSCOS, ON SOM, CAP ON ANEM?
- +2.3 – I JORNADA DE MILLORA GENÈTICA A CATALUNYA
- +2.4 – JORNADA SOBRE LA VARIETAT GARNATXA NEGRA
- +2.5 – VISITA TÈCNICA A L’EXPLOTACIÓ AGRÍCOLA FORTESA
- +2.6 – LA FRUITA CONGELADA: UNA REVOLUCIÓ!
- +2.7 – I CONGRÉS DE LA MASIA
- +2.8 – JORNADA VITEC: EL TAP DE SURO: UNA EINA PER L’ENÒLEG?
- +2.1 – INAUGURACIÓ ANY INTERNACIONAL DELS SÒLS
- +3 – QUÈ VOLEM FER?
- +4 – AGROFÒRUM
- +5 – PUBLICACIONS
- +6 – ARTICLES DELS SOCIS
- +7 – L’ESTADÍSTICA DEL MES
- +8 – LAS WEBS DEL MES
- +0 – ÍNDEX
- +NOTICEA Nº 19
- +NOTICEA Nº 20
- +NOTICEA Nº 21
- +NOTICEA Nº 22
- +NOTICEA Nº 23
- +NOTICEA Nº 24
- +NOTICEA Nº 25
NO DEIXIS RES AL PLAT
Article publicat al blog Agricultura de Catalunya per Carles Folch
L’autor reflexiona sobre l’article publicat a internet Grans Recaptes i Bancs dels Aliments: lluita contra la pobresa o gestió de la misèria? de l’Albert Salas. L’article posa en entredit la feina del Banc dels Aliments, i que els més de 20.000 voluntaris que han participat en el Gran Recapte organitzat pel Banc dels Aliments, “han treballat gratuïtament per a les cadenes de distribució alimentària”, i han esdevingut “la manera més barata de disposar d’agents de vendes repartits pel territori” per part de les cadenes de distribució.
Aquesta manera de veure les coses l’autor la considera inadequada i alhora injusta.
Publicat dins de 4.01 - NO DEIXIS RES AL PLAT
Llegiu l’article citat. I també els comentaris dels lectors així com les respostes del bloguer.
En els països pobres, el malbaratament es produeix en els magatzems de post-collita molt poc adequat. Als països rics, degut a la legislació, que és molt estricta en previsió de riscos alimentaris. I sobretot en la fruita, que té moltes pèrdues en les fases de transport i conservació i que precisament no és el principal producte que es ven a les grans cadenes de supermercats.
El Banc dels Aliments aprofita tots els aliments que són de bona qualitat però que no es poden comercialitzar per problemes d’etiquetatge, color… Aquests signifiquen el 80% del volum que fan circular. En cas contrari s’haurien de destruir amb el conseqüent consum de CO2…
Evidentment el Banc dels Aliments no és la solució als problemes del nostre sistema econòmic on predomina l’especulació, l’amiguisme i la corrupció. Tampoc crec que pretenguin solucionar els problemes de les desigualtats al món, sinó senzillament donar sortida a uns aliments que en cas contrari augmentarien les quotes de malbaratament i que a més ajuden a unes llars en situacions desesperades.
L’article és molt dur contra el Banc d’Aliments, per això recomano que el llegiu com ens ha recomanat en Carles Folch, per a reflexionar-hi.