Abril  2016

0.- Index

1.- L’entrevista: Josefina Plaixats

2.- La secció de la ICEA: Protecció Vegetal

3.- Què hem fet?

3.1.- Tertúlia de la Secció d’Estudis Rurals sobrePolítiques i instruments de cooperació intermunicipal com eines per la dinamització econòmica i social dels entorns rurals a càrrec d’en Dionís Guiteras (18 de febrer de 2016)

3.2.-Historia del conreu del clavell a Catalunya (25 de febrer de 2016)

3.3.- Sortida a Falset de la Secció de Viticultura i Enologia (3 de març de 2016)

3.4.- Conferència “Aspectes de la biologia del cargol poma (Pomatia insularum) del delta de l’Ebre”, a càrrec de Mercè Durfort (21 de març de 2016)

3.5.- Sortida a la zona vitívinícola de la Denominació d’Origen Alella (12 d’abril de 2016)

3.6.- Tertúlia de la Secció d’Estudis Rurals:  «Debat glocal sobre l’alimentació» a càrrec de Sonia Callau i Francesc Reguant (12 d’abril 2016)

4.- Què volem fer?

4.1.- Jornada Agrofòrum sobre “Mercats i Cadena Alimentària vers el futur” (10 de maig de 2016)

4.2.-III Jornada Mengem sa: la conservació dels aliments (12 de maig de 2016)

4.3.- IV tarda de Jardins i Jardiners (21 de juny de 2016)

4.4.- Continuïtat del Congrés de la Masia

5.- Publicacions ICEA:

5.1.- Quaderns Agraris 39

5.2.- Nova base de dades: “Llista de productes fitosanitaris” per a Jardineria Exterior Domèstica i per a Parcs i Jardins , elaborada per Carles Folch, Joaquim Camps i Josep M. Vives

6.- AGROFÒRUM

6.1.- Properes Jornades

6.2.- Document de Treball AGROFÒRUM nº2:  Evolució de sectors estratègics del món agrari català de cara al 2050, des del punt de vista de la incidència dels recursos: aigua, sòl i energía Sectors càrnic i lleter

6.3.- Document de Treball AGROFÒRUM nº3: Evolució de sectors estratègics del món agrari català de cara al 2050, des del punt de vista de la incidència dels recursos: aigua, sòl i energía Conreus de cereals, farratges, industrials, lleguminoses i arròs

6.4.- Document de Treball AGROFÒRUM nº4: Estructures productives i cadena alimentària

7.- Opinions i publicacions de socis i persones relacionades amb l’activitat de la ICEA

7.1.- La necessària reflexió de les “Biofonts del coneixement”. Ricart Estrada

7.2.- En el campo o en la ciudad: de la búsqueda de la utopía al cambio social. Rafael Folch

7.3.- Un projecte engrescador: el parc rural del Montserrat. Josep Montasell

7.4.- Les cadenes curtes de comercialització d’aliments i els espais agraris periurbans. Xavier Recasens

7.5.- L’alimentació a l’agenda de les ciutats. Xavier Recasens

7.6.- Pau i aliments. Francesc Reguant

7.7.- Reptes ambientals del sector porcí. Francesc Reguant

7.8.- Pla hidrològic, un tema complex. Francesc Reguant

7.9.- Jardins d’un passat recent: el jardí de la Fundació Julio Muñoz Ramonet. Montse Rivero

8.- L’estadística: Preus origen, majorista, destí (MAGRAMA)

9.- Les webs recomanades:

9.1.- Dades obertes GENCAT

9.2.- International Food Policy Research Institute (IFPRI)