SONY DSCEl passat dimarts 1 d’abril, a les 10 h del matí la secció d’Enologia de la ICEA va organitzar una visita a la Fàbrica Anís del Mono de Badalona
Com ja es va informar durant l’assemblea general de socis, una de les activitats que la Secció d’Enologia vol endegar està relacionada amb l’aiguardent, una beguda que a Catalunya va tenir,  des de finals del segle XVII fins a principis del segle XIX ,una importància econòmica molt important i que, a més, va jugar un paper destacat en els esdeveniments de la guerra de la Successió, de la que enguany celebrem el tricentenari. Així, dins l’ambit de l’aiguardent,  la primera activitat va ser la visita a la Fàbrica de l’Anís del mono.

La Fàbrica de l’Anís del mono fou propietat de la família Bosch i va iniciar l’activitat de destil•lació a partir de l’any 1868. La base primera per la confecció de l’anís es l’alcohol de vi, o aiguardent, i les llavors de la planta d’anís. Aquesta beguda es consumia per acompanyar el cafè, en copa, o com a component de la “barreja”, una forma de consum molt popular a partir de la segona meitat del segle XIX i fins ja avançat el segle XX. La fàbrica està declarada com a patrimoni històric i és d’estil modernista. Actualment s’hi elabora, també, el licor Aromes de Montserrat i la seva propietat ha passat al grup Osborne.

SONY DSCSONY DSC