INNOVACIONS EN EL MANEIG DEL CULTIU DE LA VINYA ENFRONT DEL CANVI CLIMÀTIC

6 de novembre de 2015, Tarragona. Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV)

(Campus Sescelades. C/ Marcel·lí Domingo, s/n. 43007 Tarragona)

ORGANITZACIÓ: ICEA I FACULTAT D’ENOLOGIA DE LA URV

INSCRIPCIÓ

25 € entrada general / 20 € socis de la ICEA /10 € estudiants

Envieu un correu amb les vostres dades a icea@iec.cat abans del 3 de novembre i ingresseu la quota corresponent al compte bancari de la ICEA ES10 2100 0963 6402 0004 4785 (és imprescindible que hi feu constar el COGNOM i el concepte «VITICULTURA»). Places limitades. La quota d’inscripció inclou la participació a la jornada, l’esmorzar, el tast i el dinar (a la Facultat).

Col·laboradors: els cellers que participaran en el tast, d’acord amb el programa definitiu.

 PROGRAMA

 9.00 h: Recepció

9.15 h: Presentació de la jornada

  1. a) Gestió de la canòpia: equilibri entre creixement i producció
  • De 9.30 a 10.00 h:  «Control de la vegetació: poda en verd»  Sr. Agustí Villarroya, especialista en viticultura
  • De 10.00 a 10.30 h:  «Balanç del vigor i càrrega de raïm»  Dra. Montse Nadal, professora de viticultura de la URV
  • De 10.30 a 11.00 h:  «Estratègies de reg»  Dr. Gonzaga Santesteban, professor de viticultura de la UPN11.00h-11.30 h:  Pausa cafè
  • b) Gestió dels sòls vitícoles: millora de la fertilitat i la reserva d’aigua
  • De 11.30 a 12 h: «Trets diferencials dels sòls vitícoles: composició química, horitzons i capacitat
  • de retenció d’aigua»  Sr. Miquel Aran, cap de projectes d’Eurofins Agroambiental, Área de projectes
  • De 12.00 a 12.30 h: «Gestió de la coberta vegetal en vinyes de secà. Casos pràctics»Sr. Joan Rubió, enginer tècnic agrícola, especialista en viticultura i enologia de les Caves Recaredo
  • De 12.30 a 13.00 h: «Dinàmica i de les reserves d’humitat al sòl i conclusions pràctiques en vinya de secà. Exemples amb dades reals» Dr. Francesc Ferrer-Alegre, Eng. Biofisica Ambiental MSc (LAB Ferrer); Sr. David Tous, gerent artesà de Safsampling
  • 13-13.30 h: Tast de vins. Experiències amb varietats autòctones
  • 13.45 h: Cloenda a càrrec del Sr. Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia de la URV, i el Sr. Josep  M. Vives de Quadras, president de la ICEA.