Xilella

La Secció Protecció Vegetal i Seguretat Alimentaria ha realitzat una tertúlia el dilluns 5 d’octubre de 2015

TERTÚLIA

Xylella fastidiosa: el bacteri que asseca l’olivera i la vinya

 

Xylella fastidiosa és un bacteri que produeix danys greus en cultius importants per la nostra economia com la vinya, l’olivera, els cítrics i els ametllers. Colonitza el xilema, obtura els vasos conductors i provoca l’assecament de fulles i branques, i finalment pot causar la mort de la planta.

A Europa es va detectar el 2013 al Sud d’Itàlia, concretament a la regió de la Púglia, on ha arrasat milers d’oliveres. Els experts de la Unió Europea han aprovat mesures d’emergència per evitar la propagació de la malaltia entre els estats membres.

De la Xylella fastidiosa, els seus efectes, els insectes vectors, de la situació actual i el possible control en parlarem a la tertúlia. Comptarem amb la participació de científics i tècnics en sanitat vegetal: Emili Montesinos (Universitat de Girona), Assumpció Batlle (IRTA), Amparo Laviña (IRTA), Jordi Sabaté (IRTA), Ester Torres (ICEA) i Jordi Giné (Servei de Sanitat Vegetal).