Des del Comitè de Publicacions us volem fer saber que les nostres revistes, Quaderns Agraris i Dossiers Agraris, ja comencen a tenir un paper rellevant en la societat actual, pel què fa a la difusió dels articles publicats i que s’hi van publicant.

Potser creureu que és una introducció una mica agosarada però des de que  hem accedit a documentació editorial i hem anat posant-nos al dia amb l’ajuda del Servei Editorial del Institut, hem sabut que durant l’any passat 2013, el número d’articles consultats en la versió de Quaderns Agraris penjada al Web de la ICEA, va ser de 23.354 i de la mateixa manera, Dossiers Agraris en va tenir 17.103. Que us en sembla! Fent un càlcul fàcil significa que durant l’any passat es van consultar les dues revistes a la xarxa mes de 100 vagades al dia.

La informació que ens ha facilitat el Servei Editorial de l’IEC aclareix que el concepte “article consultat” vol dir, article del qual se’n ha descarregat la versió en format “.pdf”, el què reflecteix que la persona consultora, no es fulleja la revista per donar-hi un cop d’ull, sinó que hi te un cert interès en el tema que tractem.

També us podem informar que l’article més consultat del 2013 de Quaderns Agraris, amb un total de 216 consultes, va ser “Competitivitat de l’agricultura catalana en el marc de la Unió Europea” de Josep Maria Argilés Huguet, publicat al QA número 22, de juny de 1998.

Així mateix l’article més consultat de Dossiers Agraris amb 498 consultes, va ser “Biología de los enemigos naturales de las plagas de cítricos y efectos de los productos fitosanitarios” de José Manuel Llorens Climent, publicat a DA número 6, de març de 2000.

Abril de 2014.

Comitè de Publicacions