Butlletins

L’ANY 2050 ÉS AVUI

L’ANY 2050 ÉS AVUI

Per Francesc Reguant

Fa 50 anys ja es parlava de portar en tren les mercaderies del port de Bar­celona a la frontera amb un tercer rail d’ample internacional. Algú no va fer els deures i pel camí ha quedat un seguit d’oportunitats perdudes. Fa 15 anys, quan es va decidir impulsar les plantes d’assecat de purins a través de l’anomenada cogeneració, es van descartar les opcions més avantatjoses en termes de consum energètic i d’impacte mediambiental. Enlluernats pels guanys que oferien unes polítiques energètiques insostenibles, ningú va pensar que els preus del petroli es multiplicarien, i així les decisions sobre dejeccions ramaderes ja eren obsoletes quan es van prendre. Avui paguem les conseqüències de decisions no preses a temps, o simplement mal preses, per no mirar més enllà del present…

Podeu llegir l’article sencer al següent enllaç

L’any 2050 és avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *