Aemtllers a TalladellComença un nou any amb canvis i esperances, un any que imaginem complex i exigent. Seguim al si d’una duríssima i llarga crisi econòmica però alguns símptomes parlen de millora, encara que tímida, en les expectatives.

D’altra banda, la Unió Europea comença l’any amb una nova PAC, de la que oportunament la ICEA se n’ha fet ressò i ha presentat una conferència sobre aquest tema, a càrrec de Lourdes Viladomiu i Jordi Rosell, el passat 18 de desembre coincidint amb l’Assemblea Ordinària. Trobareu el seu contingut a les pàgines de NOTICEA 13.

A la Organització Mundial de Comerç tornen els aires vers un proper nou acord de comerç internacional. En Jordi Rosell ens en fa una síntesi per a NOTICEA 13.

L’agroalimentació està ocupant progressivament el pes que li correspon a les estratègies locals i globals. Per apropar-nos al pes econòmic real de l’agroalimentació Francesc Reguant analitza les estadístiques de Valor Afegit Brut i de Consum, on es visualitza que l’alimentació és prop d’un terç de la nostra despesa

El nou any neix, alhora, amb propostes essencials sobre la configuració futura del nostre país. Així 2014 esdevé un any de grans reptes i la ICEA, tal com va expressar el seu President Josep M Vives, ha d’estar present i amb una forta implicació en les actuacions per a definir els nous camins.

La ICEA és una institució plena de vitalitat tal como mostra NOTICEA 13, on es detalla per seccions l’activitat realitzada durant 2013 i les propostes d’actuació vers 2014. Aquesta energia, el seu coneixement científic i tècnic i l’experiència d’una institució com la ICEA forjada a la transició dels anys setanta ha de ser un actiu important  a l’hora de definir el país que volem.

INDEX NOTICEA núm. 13

1.- Què hem fet el 2013 i que volem fer el 2014?

1.00.- RESUM DE L’ANY 2013

1.01.- AGROFORUM

1.02.- Comitè de Publicacions

1.03.- Jornada a Prada

1.04.- NOTICEA

1.05.- Secció d’Agricultura

1.06.- Secció d’Estudis Rurals

1.07.- Secció de Història Rural

1.08.- Secció de Paisatgisme i Jardineria

1.09.- Secció de Protecció Vegetal

1.10.- Secció de Ramaderia

1.11.- Secció de Sòls

1.12.- Secció de Viticultura i Enologia

2.- Flashos de la PAC i de la seva reforma actual  

3.- Publicacions recents ICEA: Quaderns Agraris 35

4.- Col·laboracions: El paquet de Bali

5.- La opinió dels socis:  Desproporcions i sentit col·lectiu

6.- Gent de la ICEA

7.- L’estadística del mes: El pes de l’agroalimentació a la nostra economia

8.- La web del mes: Jardins i Jardiners